Geplaatst op

Hollandse appel-kaneelcake

Zondag heb ik een Hollandse appel-kaneelcake gebakken. Had een pak bij de Aldi gekocht en dat leek mij lekker om te maken.

Zal beginnen bij de ingrediënten die nodig waren: 175 g boter of margarine, 4 eieren (M), 1 grote appel, ik heb een Jonagold gebruikt.
Bereid volgens de verpakking.

Ik heb de cakevorm met bakpapier bekleed, dat vind ik zelf fijner, want dan plakt de cake niet zo vast en kun je de cake er na afkoeling makkelijker uit krijgen.Na een uur in de oven was de cake klaar. Met een satéstokje erin geprikt om te kijken of de cake gaar was. Als het stokje schoon blijft is de cake goed.

Ik moet zeggen, hij was inderdaad heel lekker en is ook goedgekeurd door de rest van het gezin.

Wist je dit al?
Dat de ovenlade aan de onderkant van de oven eigenlijk dient om gerechten warm te houden.