Pasta

Voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken hebben wij het perfecte gerei in huis. Met één van onze pastamachines maakt u in een handomdraai verse ravioli, linguine, cappellini en tal van andere pastavormen. Zelfgemaakte spaghetti is niet alleen lekkerder, het is ook gezonder want u kiest zelf de ingrediënten. In een oogwenk heeft u een heerlijke maaltijd op tafel staan. Wedden dat u geen andere pasta meer wil?

Pastamachines
Een fijnproever kiest steevast voor vers gemaakte pasta. En met één van onze manuele pastamakers bereidt u in een oogwenk tagliatelli, fettuccine, spirelli enz. Maak bijvoorbeeld ook eens roze, groene of zwarte pasta door bietensap, spinazie of inktvisinkt toe te voegen aan het deeg. Is het klaar? Rol het deeg dan met de pastamachine plat en snij het tot slierten. Grote slierten, dikke of dunne slierten, alle machines kunnen afgesteld worden tot de gewenste dikte. Kies uit het kleurrijke assortiment machines van Marcato of ga voor de all in one set van Cosy & Trendy. U kunt de toestellen nog verder uitbreiden met een ruim gamma aan opzetstukken. Is het deeg in slierten gesneden? Laat ze drogen en kook ze al dente. Uw authentieke Italiaanse maaltijd is snel klaar! Pasta maken is echt makkelijker dan u denkt.

Droogrekken, uitsteekvormen en accessoires
Naast een pastamachine heeft u nog andere accessoires nodig om zelf pasta te maken. Denk bijvoorbeeld aan een droogrek waar u het verse deeg aan kunt laten drogen, of een raviolimat, een spaghettimaatplank en extra uitsteekvormen. Ook daarvoor zit u bij ons goed! We hebben een grote keuze aan benodigdheden om uw pastakeuken helemaal compleet te maken.

Heeft u net verse pastavellen gedraaid met de machine? Kies uit verschillende pastasnijders, diverse uitsteekvormen en opzetstukken en snij het deeg in de gewenste vorm. Spirelli, tagliatelli pappardelle, linguine,

U kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een vorm voor. In ons assortiment zitten tools om iedere soort pasta mee te maken.

Als het deeg gesneden is moet het drogen. We hebben houten droogrekken of rekken in kunststof waarover u de pasta kan hangen om te drogen. U kunt verschillende soorten pasta op het droogrek hangen. Bovendien is het rek makkelijk opvouwbaar zodat het geen extra plaats inneemt in uw keuken. Zelfgemaakte pasta is niet enkel beter van smaak, ook de bereiding ervan is ontspannend. Als de pasta gekookt is kunt u deze laten uitlekken in een vergiet. U vindt in onze webshop een ruim aanbod vergieten van verschillende grootte. Serveer de pasta tenslotte in een diep bord en werk af met versgeraspte parmezaan, la bella Italia ten top!