Geplaatst op

Springrolls maken? Dit heb je nodig

Het is een populair gerecht dat steeds vaker gemaakt wordt: springrolls. Springrolls zijn niet gefrituurde loempia’s van rijstpapier die je kunt vullen met lekkere groenten, rauwkost, vlees en tal van andere ingrediënten. De vele mogelijkheden zorgen ervoor dat jij altijd lekkere springrolls kunt maken die helemaal naar jouw smaak zijn. Hoe maak je binnen een handomdraai de lekkerste springrolls? Dat lees je hier!De belangrijkste benodigdheden

Je bepaalt zelf wat je in de springrolls doet, maar één ding heb je altijd nodig: rijstpapier.  Dit zijn dunne vellen die je heel makkelijk en snel in water weekt. Als ze zacht en volledig transparant zijn geworden, haal je ze uit het water en leg je ze neer op het aanrecht. Je kunt ze vervolgens vullen met groenten en vlees of vis. Vervolgens rol je een velletje op en creëer je op deze manier een heel lekker en snel hapje. Behalve rijstpapier heb je ook lekkere vulling nodig: deze kun je zelf bepalen.

Lekkerste groenten voor in springrolls

Er zijn heel wat ingrediënten die je aan jouw springrolls kunt toevoegen. Wat dacht je van edamame? Deze smaakvolle en knapperige sojaboontjes zijn de perfecte toevoeging, bijvoorbeeld in combinatie met wortel en tomaat. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van groenten met vlees en vis. Wat dacht je van springrolls met zalm, wortel en spinazie? Ook vegetarische springrolls met noedels, komkommer en winterpeen zijn een absolute aanrader.

Het enige wat nog mist is een sausje waar je de springrolls in kunt dippen. Je kunt heel makkelijk zelf een dipsaus maken met sojasaus, zoetzure saus of een andere lekkere mix van smaken. Je hebt enorm veel vrijheid bij het maken van springrolls, waardoor je eigenlijk nooit de fout in kunt gaan. Met rijstpapier, lekkere groenten,  andere ingrediënten en een goede dipsaus ga jij een heerlijke en snelle maaltijd op tafel zetten waar iedereen van smult!