Ijs

Niets gaat boven vers schepijs of een lekkere sorbet! U creëert er prachtige coupes mee en hoogstaande desserts. Wij hebben een ruime keuze aan ijsscheppers waarmee u in een oogwenk overheerlijke ijsjes presenteert. Naast scheppers vindt u bij ons ook lange en korte ijslepels waarmee u elegant een coupe kan eten. Tenslotte vindt u bij ons ook ijsemmers en ijstangen. Een ijsemmer houdt tijdens een diner uw champagne koel en met een ijstang schept u feilloos een blokje ijs in uw cocktails en frisdranken. Feest gegarandeerd!

Ijsscheppers en ijsbolknijpers
Er bestaan 2 soorten ijsscheppers. Ten eerste zijn er de klassieke ijsscheplepels. De gebogen vorm en het ergonomische ontwerp van deze items laten toe om vlot bolletjes ijs te scoopen. De meeste van deze modellen zijn overigens gemaakt uit roestvrij staal, een eigenschap die de schep bijzonder onderhoudsvriendelijk maakt. U reinigt ze gemakkelijk met wat afwasmiddel en warm water. Ten tweede zijn er de ijsbolknijpers. Door erin te knijpen schept u in één vlotte beweging het perfecte bolletje ijs. Laat de knijper los en het bolletje rolt netjes van de schepper. Knoeien met een lepel is dus helemaal verleden tijd! Ook deze modellen zijn uit RVS gemaakt wat het onderhoud ervan gemakkelijk maakt. Tussen het scheppen door laat u de schepper best in een beker warm water rusten. De schepper is dan weer net en opgewarmd voor het volgende bolletje.

We hebben ijsscheppers van verschillende maten in ons gamma waardoor u zowel grote als kleine coupes kunt maken. Laat uw creativiteit bij het volgende diner de vrije loop en tover een verfijnd dessert op tafel!

Handig weetje, u kunt de ijsbolknijper naast ijsjes ook gebruiken om oliebollen te maken of om aardappelpuree op een bord te dresseren!

Ijslepels en -coupes
Bent u op zoek naar ijslepels en -coupes? Een ijslepel laat u toe om ijsjes en andere nagerechten op een stijlvolle manier te degusteren. U vindt bij ons zowel korte als lange ijslepels. Met de lepels met lange steel komt u makkelijk tot op de bodem van ijscoupes of hoge bekers. De fijne neus laat zelfs toe om tot diep in het glas te lepelen terwijl uw handen schoon blijven. U gebruikt deze lepels niet alleen voor ijs maar ook om bijvoorbeeld door latte macchiato’s of warme chocolademelk te roeren. De korte dessertlepels zijn dan weer perfect om uit een lage coupe te eten. Onze lepels liggen makkelijk in de hand en zijn uit hoogwaardig roestvrijstaal gemaakt. Na gebruik reinigt u ze met wat sop en warm water.

Ijstang, ijsemmer en ijsblokjesmal
In ons ijs-assortiment zitten ook ijstangen, ijsemmers en vormen om ijsblokjes te maken. De tang is een eenvoudig maar bijzonder handig hulpstuk dat toelaat om vlot ijsblokjes te grijpen. De gekartelde uiteinden zetten zich vast in het blokje waardoor het niet meer kan wegglippen. Met de smalle tang legt u de blokjes vervolgens netjes in een diep of smal glas. Een ijsemmer zorgt er dan weer voor dat uw wijn en champagne aan tafel gekoeld wordt.