Koffie en thee

Koffie en thee zijn naast water de populairste dranken ter wereld. Wij hebben bij Smakie dan ook alles in huis om de koffie te zetten en heerlijke thee te maken. U hoeft geen ervaren barista te zijn om de perfecte cappuccino te bereiden, want met onze koffiemachines en andere benodigdheden heeft u snel de juiste techniek onder de knie. Net als de soorten koffie en thee zijn ook de mogelijke bereidingswijzen eindeloos. Kiest u voor een espressokannetje of filterkoffie?

Koffie maken
Koffie kan op verschillende manieren gezet worden. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Met de espressokannetjes zet u de échte, authentieke Italiaanse koffie op tafel. Het gebruik ervan is eenvoudig. U vult het onderste reservoir met water en plaatst er de filter met koffie op. Vervolgens plaatst u het bovenste deel van de kan op het onderste en zet u de espressokan op een laag vuurtje. Na enkele minuten vult de bovenste kan zich met heerlijk geurende koffie. Wij hebben een grote keuze aan koffiekannetjes en toebehoren. Ze zijn er in verschillende volumes, materialen en kleuren. U vindt bij ons ook reserve onderdelen zoals rubberen ringen, overdrukventielen en aluminium filters. Wij helpen u graag met kiezen!

Melkopschuimers, melkkannetjes en strooiers
Voor de fans van cappuccino’s en latte macchiato’s zijn er de felbegeerde koffiekannetjes, cappuccino creamers en melkopschuimers. Met een koffiekannetje uit aluminium of rvs maakt u snel warme melk. Rvs is immers een uitstekende warmtegeleider en is bovendien heel onderhoudsvriendelijk. De warme melk kunt u in het kannetje makkelijk opschuimen om vervolgens over uw koffie te gieten. Naast melkkannetjes hebben wij ook echte creamers in huis. Met deze manuele melkopschuimers maakt u in no time een Italiaanse cappuccino. De finishing touch legt u nog met de cacaostrooier! Die is niet enkel perfect om uw koffie mee te versieren, u gebruikt hem ook om bloemsuiker en kaneel over uw cake en pannenkoeken te strooien.

Thee maken
Thee, ook wel tisane en kruidenthee genoemd, kunt u zowel warm als koud drinken. Deze drank is buiten water de populairste ter wereld. Koffie neemt de derde plaats in. Thee wordt gemaakt van verse theebladeren waaraan men botanische smaken en kruiden toevoegt. Afhankelijk van de bereidingswijze drinkt u groene, witte of zwarte thee als basis.

Bent u op zoek naar een theebolknijper of een thee-ei? Beiden behouden perfect het aroma van uw warme drank. Vul de theebolknijper met uw favoriete losse thee, laat deze trekken in heet water. Enkele minuten later geniet u al van een hemelse smaaksensatie. Ook het thee-ei laat u in uw kop hangen totdat de thee getrokken is. Er bestaan design thee-eitjes uit siliconen en standaard modellen uit rvs. Beiden zijn even onderhoudsvriendelijk.

Wilt u een grote hoeveelheid thee in één keer maken? Schaf u dan een theepot aan. Bij Smakie vindt u een mooi assortiment theepotten die bovendien gemakkelijk schoon te maken zijn. Bestel er meteen een theezeef bij om de losgekomen theeblaadjes mee op te vangen wanneer u de kopjes vult.

Koffie of thee bewaren
Neem uw heerlijke koffie en vers getrokken thee mee in één van onze stijlvolle take away bekers. Deze isoleermokken houden uw koffie of thee tot wel 3u lang warm. Perfect voor onderweg of bij een picknick! Naast isoleermokken hebben wij ook thermoskannen en prachtige bamboehouten theedozen waarin u losse thee en theezakjes kunt bewaren.