Kaas

Heb je ooit al eens bedacht wat je allemaal met kaas kunt doen? De mogelijkheden zijn eindeloos!
Natuurlijk ken je het plakje Goudse kaas voor op de boterham en het blokje kaas dat op verjaardagen rondgaat op een presenteer schaal vol lekkere hapjes. Ook buitenlandse kazen zoals brie en parmezaanse kaas worden steeds populairder. En dat is niet voor niets, want ze smaken
heerlijk.

Voor iedere kaas een passend kaasmes
Voor je ook maar iets met al die heerlijke verschillende soorten kazen kunt doen, heb je wel dejuiste kaasmessen nodig. Een stevige kaas kun je schaven met een kaasschaaf, maar bij een zacht of romig kaasje is dat geen succes. Omdat de ene kaas de andere niet is, zijn er verschillende soorten kaasmessen om je uit de brand te helpen. Hak harde kaas klein met een
kaasbijltje, snijd romige kaas met een mes voor zachte kaas en smeer de echte zachte kaasjes uit met een speciaal smeermes voor kaas. Ben je een echte kaasliefhebber? Dan komen kaasmessen zeker van pas!

Kaasplankje: stijlvol en culinair
Bij een kaasplankje zijn de juiste kaasmessen ook een goede toevoeging. Kies voor een elegante set messen en presenteer je kaasplankje in stijl. Kies je daarbij ook nog een aantal heel bijzondere kazen voor op de plank, dan is deze culinaire verrassing compleet.

Rasp de kaas fijner dan fijn
Wil je de kaas fijner hebben dan je zelf met een mes kunt snijden, dan kun je het beste met een rasp aan de slag. Voor het raspen van kleine beetjes kaas red je het prima met een kleine handrasp. Maar als je menig gerecht opsiert met goede geraspte kaas, dan is een kaasraspmolen zeker geen overbodige luxe. In een handomdraai rasp je de kaas fijn en strooi je deze over die heerlijke ovenschotel of dat bord Italiaanse pasta met tomatensaus. Heel erg fijn geraspte kaas kun je in een strooier op tafel zetten. Zo kan iedereen aan tafel zelf bepalen hoeveel kaas ze aan de maaltijd toevoegen.

Proef de lekkerste kaasjes
Kom je normaal gesproken niet verder dan Goudse kaas en een Franse Brie of ben je gewoon benieuwd naar nieuwe smaken? Organiseer dan eens een kaasproeverij. Zorg voor voldoende bordjes en kaasmessen en laat iedere gast een uniek kaasje meenemen. Harde kazen, zachte kazen, Hollandse kazen en kazen van ver over de Nederlandse grens…wie weet welke nieuwe
kazen je ontdekt. En dan komen die kaasmessen ook gelijk goed van pas. Bon appétit!